Herkkukattaus lokakuun iloksi
Helppoja ohjeita kattauksen valmistamiseen
Syyspäivän projektina savukalatäyte lapin rieskoille, sekä pöytäalunen kierrätysmateriaalista
Savukalatäyte rieskoille
2-4 hengelle
2 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
300 grammaa savukalaa
n. 1 dl hienonnettua ruohosipulia
n. 1 dl kuutioitua suolakurkkua
1-2 tl sitruunapippuria
1-2 tl kuivattua tilliä
Rieskoja
Pilko ja sekoita ainekset. Anna maustua mielellään useampi tunti. Ehdit hyvin valmistamaan pöytäalusen sillä aikaa, kun savukalatäyte maustuu.
Tämänkertaisessa kattauksessa kalatäyte on tarjoiltu perunarieskojen kera, mutta se sopii loistavasti myös lettujen tai kolmioleipien täytteeksi.
Pöytäalunen kierrätysmateriaalista
Tabletin koko noin 50 x 100 cm
noin 700 grammaa vanhoista kankaista revittyä matonkudetta
Kuteen paksuuteen sopiva virkkuukoukku
Työn eteneminen:
Luo noin 50 ketjusilmukkaa ja käänny. Tee noin 20 kierrosta kiinteitä silmukoita. Kun työ on halutun korkuinen reunusta työ parilla kolmella kierroksella erilaisia pylväsyhdistelmiä pitsimäisen reunan aikaan saamiseksi.
Kuteiden virkkauksessa käsialalla ja kuteen paksuudella on hyvin suuri merkitys valmiin työn kokoon, joten omasta alusestasi ei välttämättä tule saman kokoinen, kuin kuvan alunen. Muista tarkkailla myös silmukoiden määrää ja käsialaasi, ettei työ lähde levenemään tai kapenemaan reunoista. Pöytätabletti kannattaa viimeistellä vielä höyrysilittämällä ennen aterian kattamista.
Kuvan alunen on tehty koukulla numero 9 ja mallitilkussa 10 x 10 silmukan kokoinen pala on noin 16 x 16 cm.
Kuvat ja ohjeet Maarit Lönnberg Bordo Monte
29.09.2020
Katso myös
Tämä vaihtehto on käytössä vain sisäänkirjautuneilla käyttäjillä.